Menu 

Naar de monitor

De P2000 monitor van PD5HW.


P2000 is een oproepsysteem voor brandweer, ambulance, KNRM en soms politie personeel. Via radiogolven komt een tekstbericht aan op een pager (pieper). Deze wijze van alarmeren is snel en efficient, echter niet beveiligd. Het gaat vooral om het snel kunnen oproepen bij branden en ongelukken.

Deze website plaatst de oproepen in een lijst die in 'real time' wordt aangevuld.De oproepen worden verdeeld over 25 veiligheidsregio's. Het is het mogelijk om per regio in te stellen welke hulpdienst er gevolgd moet worden. Aan elke instelling kunnen opties toegevoegd worden, zoals KNRM, traumahelicopters, testberichten en voor ons (nog) onbekende geadreseerden.

Na het defect raken van de schijven zijn we het opnieuw gaan bouwen, met als voorwaarde dat het beter, sneller en mooier moest worden.

Door meerdere ontvangers en zelf ontwikkelde P2000 decoders te gebruiken op een manier waarop ze elkaar kunnen vervangen bij uitval, is de betrouwbaarheid verbeterd.

Door gebruik te maken van de laatste technieken is de snelheid dat een bericht de monitor bereikt ca.10 seconden (meestal 1 seconde) wat het de snelste P2000 monitor op het internet maakt. Vanaf het begin zijn wij een experimentele website en steeds bezig met veranderen en verbeteren, daardoor lijkt het nooit 'af' te komen. Ook al zijn we nu een heel eind, er zijn nog tientallen functies die we willen inbouwen of verbeteren.

Meer over de lopende ontwikkelingen en hun vorderingen is te lezen op de info pagina projecten.

Het ontwikkelen gebeurd door een groepje vrijwilligers, die met raad en daad bijstaan maar ook taken op zich nemen als het bijhouden van het verklarend woordenboek, de database met plaats en straatnamen, bijhouden van de capcodes, de chat boxen modereren, beheren van het forum en nog meer van die zaken.

Onze speciale dank en waardering gaat dan ook uit naar deze vrijwilligers en alle leden en gebruikers die met tips en adviezen de monitor beter hebben gemaakt.